UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE

Na početnoj stranici ČITULJE INFO kliknite na CRVENO dugme OBJAVI ČITULJU (sl.1) i pristupićete formularu za OBJAVU ČITULJA koji ima pet (5) koraka (1. Tip; 2. Osnovni podaci; 3. Dodaj osobe; 4. Pregled; 5. Plaćanje).


1. TIP

U prvom koraku (1. TIP) objave odaberite vrstu objave: (Obavijest o smrti, Posljednji pozdrav, Pomen, Saučešće ili Zahvalnicu) zatim kliknite na dugme SLEDEĆI KORAK


2. OSNOVNI PODACI

Odabir kategorije će Vas dovesti do obrasca OSNOVNI PODACI gdje je potrebno da izaberete DATUM OBJAVE, napišete UVODNI TEKST, zatim TEKST čitulje i OŽALOŠĆENE. Možete dodati i NAPOMENU. Onda izaberete BROJ OSOBA i kliknete na dugme SLEDEĆI KORAK.


3. DODAJ OSOBE

U koraku 3. DODAJ OSOBE postavljate OSNOVNE PODATKE o preminuloj osobi: Ime, Prezime, Mjesto, Datum rođenja, Datum smrti i Vjerska obilježja. Zatim pritiskom na dugme FOTOGRAFIJA postavljate sliku preminule osobe. Nakon što ste postavili sliku kliknete na dugme PREGLEDAJ OBJAVU.


4. PREGLED

U koraku 4. PREGLED možete da vidite kako će Vaša objava da izgleda na POČETNOJ STRANICI i kako će da izgleda kada se otvori POJEDINAČNI PREGLED čitulje. Ispod prikaza čitulje nalaze se tri dugmeta UREDI, ODUSTANI i OBJAVI.


5. PLAĆANJE

Kada završite uređenje svoje objave možete pristupiti plaćanju kreditnom karticom putem online servisa. Cijena pojedinačne čitulje iznosi 10,00 KM (5EUR). Ako niste u mogućnosti da izvršite plaćanje kreditnom karticom možete to učiniti i na Drugi način. Kontaktirajte nas da se dogovorimo o izgledu objave i načinu plaćanja putem Email adrese: osmrtnice@citulje.info ili nas pozovite na broj telefona: +387 (0)65 763 917.